• Webshop is coming
  • Log alvast in voor de nieuwsbrief onderaan ↓

Bedrog, hoe ga je ermee om?

Als iemand je bedrogen heeft, is het belangrijk om na te denken over wat je wilt doen en over wat je juist allemaal voelt. Het kan misschien zijn dat je direct de confrontatie wil aangaan en met die persoon wilt praten om te begrijpen waarom ze dat gedaan hebben en om uit te zoeken wat het beste is. Anderzijds kan het voor jou al een uitgeklaarde zaak zijn, waarbij je er een punt achter zet vanaf de moment dat je het weet.

Lees meer »

Hoogsensitiviteit, wat is het exact?

Hoogsensitiviteit is de term die wordt gebruikt om mensen te omschrijven die gevoelig zijn voor prikkels in hun omgeving. Het wordt beschouwd als een kenmerk van de persoonlijkheid, het is dus geen stoornis, wat veel mensen vaak denken. Het wordt gezien als een normaal kenmerk dat verschilt tussen mensen.

Lees meer »

Het lukt even niet...

Soms wil het gewoon niet lukken. Alles lijkt vierkant te draaien en er komt niet veel uit. Wees op die momenten dan gewoon niet te streng voor jezelf. Den éne dag is den andere ni, zeggen ze dan.

Lees meer »

Met altijd goed te doen voor anderen doe je jezelf te niet

Goed doen voor anderen. Altijd het beste willen voor anderen. Het is een mooie eigenschap. Een eigenschap die enkel uit mensen kan komen die een hart van goud hebben. Maar deze mensen vergeten heel vaak hun eigen. Door elke keer anderen op de eerste plek te zetten, denken ze te weinig aan hun eigen. Ze offeren zichzelf op voor anderen en doen hun eigen wensen, gevoelens en verlangens te niet. Het is belangrijk om te weten wanneer je nee moet zeggen, wanneer je je eigen echt wel op die eerste plek mag (moet) zetten. Een nee hoeft niet onbeleefd te zijn en je hoeft je zeker niet te verantwoorden voor iets wat jij wilt of kiest om te doen. Doe jij liever iets anders, wil je helemaal niet mee iets gaan doen of wat dan ook. Doe dat gewoon. Hoe langer je anderen pleast hoe langer je jezelf verwaarloosd.

Lees meer »

Veranderen

Voor een lange tijd was veranderen en verandering iets negatief voor mij. Ik had het er als kind altijd al moeilijk mee en nu nog. Als ik veranderde omdat ik ouder werd of dat er gewoon heel veel rondom mij veranderde, had ik altijd een negatieve wolk aan gevoelens over mij hangen. Zelfs als ik ouder werd kon ik er nog steeds moeilijk mee om wanneer dat er iets veranderde. 

Lees meer »

Mensen geven liefde te snel op

Niemand heeft tijd voor korte relaties of relaties die niets serieus kunnen opbouwen. Als je nog niet klaar bent voor een relatie of om je te binden aan iemand, één tip, begin er dan gewoon nog niet aan. Voor jezelf, maar vooral voor de persoon waarmee je in een relatie zou stappen.

Lees meer »

The ones who got played

You know what I’m talking about. A boy had made so many promises. That he would be there for you, loved you and cares about you. He promised that you two should meet and that he would give you the biggest hug in the world. But in reality it went different. He didn’t loved you forever or not in the way you did. He cares too les to actually matter what you’re up to. And after so many months you guys didn’t even meet at all. You end up not talking anymore or anything.

Lees meer »

Geen motivatie om te studeren?

Iedereen kent het. De examens zijn weer volop bezig en je motivatie en concentratie zijn ver te zoeken. Het is altijd goed weer, zoals altijd wanneer het examens zijn 🙄, en hierdoor heb je nog minder zin om te studeren. Toch doen we ons best en studeren we op sommige momenten toch een paar uur goed door. Maar elke afleiding is zo verleidelijk 😬, een melding op je computer, op je gsm of even pauze nemen die dan uitloopt tot 40 min... de goesting is er dan al helemaal niet meer om terug te beginnen...🥴

Lees meer »

           Naar boven