Nood aan alleen zijn

Er zijn verschillende redenen waarom je soms even nood hebt aan alleen te zijn. Eén van de mogelijke redenen is dat we soms behoefte hebben aan rust en stilte na een periode van drukte en veel prikkels.

Lees meer »

Tweestrijd

De tweestrijd tussen je hart en je hoofd is misschien wel de moeilijkste die er is. Je gedachten weten heel veel, maar je hart voelt heel veel. Dat die twee kunnen botsen is geen verbazing.

Lees meer »

Praten over wat je voelt is niet altijd zo simpel

Het is er, maar je ziet het vaak niet. We hebben allemaal wel eens momenten waarop we ons verbergen achter een glimlach of een nonchalante opmerking om te verhullen wat er werkelijk in ons omgaat. Ik schuil me ook wel eens weg achter een "Ja, cavatjes en met u?". Of een nonchalant antwoord zoals "Achja, met ups and downs, ge kent dat wel". We minimaliseren het even en stoppen ze weg, soms omdat we er op dat moment niet over willen praten, of misschien niet met degene die de vraag stelt. Soms heb je gewoon even geen goesting om alles te vertellen wat er is of wat er speelt. Daarom geven we dan al eens zo'n antwoord op de vraag of alles goed gaat.

Lees meer »

Bedrog, hoe ga je ermee om?

Als iemand je bedrogen heeft, is het belangrijk om na te denken over wat je wilt doen en over wat je juist allemaal voelt. Het kan misschien zijn dat je direct de confrontatie wil aangaan en met die persoon wilt praten om te begrijpen waarom ze dat gedaan hebben en om uit te zoeken wat het beste is. Anderzijds kan het voor jou al een uitgeklaarde zaak zijn, waarbij je er een punt achter zet vanaf de moment dat je het weet.

Lees meer »

Hoogsensitiviteit, wat is het exact?

Hoogsensitiviteit is de term die wordt gebruikt om mensen te omschrijven die gevoelig zijn voor prikkels in hun omgeving. Het wordt beschouwd als een kenmerk van de persoonlijkheid, het is dus geen stoornis, wat veel mensen vaak denken. Het wordt gezien als een normaal kenmerk dat verschilt tussen mensen.

Lees meer »

Het lukt even niet...

Soms wil het gewoon niet lukken. Alles lijkt vierkant te draaien en er komt niet veel uit. Wees op die momenten dan gewoon niet te streng voor jezelf. Den éne dag is den andere ni, zeggen ze dan.

Lees meer »

           Naar boven