Een open brief

Gepubliceerd op 10 juni 2021 om 12:30

Op de blog ben ik altijd de motiverende en positieve Luna-Brit, hier is de plek waar ik jullie het motiverende en positieve advies geef dat ik zelf ook eens zou moeten volgen. Maar zoals je misschien wel weet, is het niet altijd simpel om jezelf advies te geven en jezelf eruit te halen. 

 

Ik voel me ook soms rot slecht

Eerlijk, ik voel me op sommige momenten enorm ellendig. Op die momenten kan ik niet positief zijn of denken dat alles goed zal komen, ook al weet ik achteraf wel dat het goed komt.

Wat ik jullie in deze open brief vooral wil vertellen is dat niet alles lijkt wat het is. Ik krijg vaak vele reacties die zeggen; je bent altijd zo positief, geweldig hoe je motivatie en positiviteit haalt uit alles... allemaal fijne reacties, maar weet dat het vanbinnen soms echt niet gaat, dat ik ook breek vanbinnen en ik het allemaal even niet meer kan. Op die momenten stort ik even in en ben ik het Noorden even kwijt. Het is moeilijk dan om zo positief te blijven omdat ik op die momenten ook gewoon bang ben en me gewoonweg slecht voel. 

Wat jullie zien...

Maar wat jullie te zien krijgen is vooral wat ik heb geleerd, hoe ik iets heb ervaren en hoe jullie hier ook uit kunnen leren. Ik geef jullie het verhaal erna en niet wanneer ik er vlak in zit of iets ervaar. Jullie lezen het verhaal nadat ik me zo heb gevoeld of nadat ik in een bepaalde situatie heb gezeten. Ik geef jullie advies, toch voor degene die het willen horen. Ik ben geen therapeut, maar ik weet wel hoe bepaalde dingen voelen en hoe ik mensen toch kan helpen. Schrijven over mijn eigen ervaringen, gevoelens, problemen of gewoon in het algemeen is de manier waarop ik jullie wil helpen en steunen. Wanneer je weet dat iemand hier ook al is doorgegaan, hoe zij het ervaren hebben en er zijn doorgekomen, geeft dat al een bepaalde steun ook al help ik niemand echt rechtstreeks.

(Natuurlijk staat mijn chat ook altijd open voor jullie, nooit twijfelen om me iets te sturen als je dat zou willen, gewoon doen :) )

Realiteit

Weet dus dat ik helemaal niet licht over een onderwerp overga, maar ik wel de positieve kant in het daglicht wil zetten. Het is juist de positieve en motiverende boodschap die het makkelijker zullen maken om er goed mee om te gaan. Ik weet best wel dat je soms diep kan zitten, dat alles tegen zit en je het even niet ziet. Maar weet dat het ook bij mij zo is. Weet dat ik ook het ook zwaar heb soms en dat ik op momenten het ook even allemaal niet meer weet. Ik probeer wel altijd zo open mogelijk te zijn met jullie, alleen op die manier kan ik jullie echt steunen. De slogan van eLBee Community is niet voor niets free to feel whatever you feel and to be whoever you are.

 

Just remember, no one is perfect and there is always a hidden side you barely see.

 

Liefs,

Luna-Brit

Reactie plaatsen

Reacties

Amber / Happybeat
3 jaar geleden

Ik had het zelf oprecht niet beter kunnen verwoorden en weet precies hoe je je voelt. Je bent goed bezig en ik ben enorm trots op je.