Broken hearted

Gepubliceerd op 3 december 2018 om 19:10

Broken Hearted 💔

 

In mijn andere blogs heb ik het al gehad over de dingen die gebeuren in het leven zoals vrienden kwijt geraken, liefde krijgen maar ook verliezen… over van jezelf houden, jezelf leren accepteren en in een depressie geraken.

Nu wil ik het specifiek hebben over een gebroken hart. Een gebroken hart hebben word vaak onderschat en de meeste mensen vergeten dat je er echt van kan afzien. Klinkt heel dramatisch maar iedereen begrijpt wel wat ik bedoel…

Onze ouders denken meestal dat we overdrijven of dat relaties op onze leeftijd nog niet serieus zijn maar voor ons kan het wel echt voelen en dus enorm kwetsen.

 

Broken hearted bij een relatie…

 

Als je verliefd bent zweef je bij wijze van spreken op een roze wolk, niets kan je humeur nog verpesten en je hebt het gevoel dat alles vanzelf gaat. Je voelt je altijd gelukkig en als er eens iets fout loopt ga je gewoon verder alsof het niets was. Tot je dan ineens van die roze wolk valt. De relatie loopt stuk en het moment is aangebroken dat er een einde aan komt. Het komt aan als een klap in je gezicht. Je kan niet geloven dat het echt voorbij is, dat dat het was. Je geraakt jezelf een beetje kwijt en weet niet meer wat te doen. 

Het hoeft niet persé zo te zijn dat iemand het met jou heeft uitgemaakt het kan ook andersom, je kan ook een gebroken hart hebben als jij het moet uitmaken. Het is nooit makkelijk om iemand los te laten waar je nog van houdt. Het kan zijn dat je nog wel van die persoon houd maar jij je niet goed meer voelt bij de relatie en dat het niet meer werkt voor jou. Het is niet omdat jij het uitmaakt dat iedereen moet denken dat jij er niet mee zit. 

Een breuk kan voort komen als je bedrogen bent geweest, ingeruild bent voor iemand anders of gewoon gedumpt werd zonder enige reden. Een breuk kan dus door verschillende redenen komen maar welke reden dan ook het einde van een relatie is altijd moeilijk.

Iedereen weet wel wat het is en hoe het voelt om een gebroken hart te hebben. Een gebroken hart hebben is een gezegde maar je kan het gevoel moeilijk uitleggen op een andere manier…

 

Broken hearted zonder een relatie te hebben... 

 

Je moet helemaal niet in een relatie zitten om een gebroken hart te hebben. Onbeantwoorde liefde kan daar ook een oorzaak van zijn... 

Het kan zijn dat je zo hard een crush op iemand hebt dat je soms dingen in je hoofd gaat halen, wanneer jij denkt dat hij flirt met je is het voor hem gewoon een grapje dat hij maakt. Als je dan hoort dat het niet wederzijds is kan het hard aankomen net zoals je verliefd bent op iemand maar die persoon jou helemaal niet ziet staan en een vriendin of een vriendje heeft. Het kwetst altijd als je verliefd bent op iemand maar dat uiteindelijk die persoon het maar deed om te flirten of dat het voor die persoon allemaal niet zo veel betekende. Verliefd zijn is heerlijk maar als het niet wederzijds is kan het je enorm kwetsen.

 

Broken hearted bij een vriendschap...

 

De meeste vergeten dat je ook een gebroken hart kan hebben in een vriendschap. Een vriendschap kan even sterk zijn als sommige relaties. Ook het loslaten van een beste vriend of vriendin is moeilijk... opeens is een belangrijk persoon er niet meer terwijl die persoon nog altijd super veel voor je betekend en je die persoon nog altijd super graag ziet. Een vriend of vriendin loslaten en moeten missen is ook een beetje breken vanbinnen. 

Na de breuk het kunnen verwerken

 

Het zal een tijdje duren voor dat je het helemaal hebt kunnen verwerken maar het moeilijkste van al is om hem of haar los te laten. Dat is normaal wanneer je iemand echt graag hebt gezien. Je gebroken hart helen duurt lang, sommige mensen kunnen er beter mee om dan andere mensen. In het begin kwetst het enorm, je hebt nergens zin in, zelfs niet als je vrienden je willen opbeuren. Je ziet alleen de gebroken stukjes die je weer moet proberen bij elkaar te krijgen. Maar de tijd die voorbij gaat helpt het te helen, het helpt om het een plaats te geven. Zoals ik daarnet al zei zal het natuurlijk een tijdje duren voor je hem of haar hebt kunnen loslaten en jammer genoeg zal het ook zijn tijd moeten nemen voordat jij terug helemaal verder kan met je leven.

 

En het is oké om “sad songs”op te zetten en eens goed te wenen, het kan helpen en opluchten.

De remedies die we allemaal wel kennen is huilen met muziek, liefdesfillm's kijken en liters Ben & Jerry’s ijs eten… dit dan vooral bij meisjes. Het is cliché maar het kan wel helpen om je gedachten even te verzetten en het er allemaal eens uit te gooien.

Maar vergeet niet dat ook jongens zich heel gekwetst kunnen voelen, het zijn niet alleen de meisjes die het moeilijk hebben met liefdesverdriet. Meisjes zijn nu eenmaal opener dan jongens, ze laten hun emoties meer zien (aan hun vriendinnen dan toch). Een meisje zal eerder wenen bij haar beste vriendin en een jongen doet meestal aslof het niet zo heel erg is maar laten we niet vergeten dat jongens heel anders zijn alleen dan met hun vrienden. Jongens en meisjes verwerken het op een heel andere manier.

 

Foto’s, filmpjes en berichten terug bekijken van toen jullie samen waren ga je automatisch doen maar dat zou je beter niet doen want daardoor wordt je er altijd aan herinnerd en is het dus moeilijker om het te kunnen loslaten. Iedereen doet het en dat is heel normaal, je wilt terug naar die tijd en wilt er terug even aan herinnerd worden hoe een leuke tijd het was.

Je gaat een gevoel van heimwee hebben en je wilt niks liever dan terug in de tijd gaan. Je zult wensen om zijn/haar liefde terug te krijgen terwijl je met tranen in je ogen ligt de denken aan die mooie momenten…

Het is normaal dat je het er super moeilijk mee hebt maar je weet pas dat het echte liefde was als het pijn doet.

 

Het lijkt alsof alles is ingestort en dat het slechte gevoel nooit meer zal verdwijnen maar denk dan maar aan;

 sommige relaties zijn niet voor eeuwig en een gebroken hart gelukkig ook niet! 

 

Een gebroken hart is echt vreselijk om te hebben maar bij elk gebroken hart leer je wel iets bij. Een gebroken hart kan jou inderdaad onderuit halen maar je mag zeker niet aan jezelf beginnen twijfelen... het is normaal dat je vanalles in je hoofd haalt en denkt dat je misschien niet goed genoeg was en dat het jou fout was maar blijf gewoon jezelf. Het gevoel van gemis, ingeruild worden, in de steek gelaten zijn en belazerd voelen hoort bij een gebroken hart hebben en je kan flink in de knoop zitten met jezelf maar deze gevoelens blijven niet voor altijd. Het leven gaat verder en probeer gewoon plezier te hebben... 🙂

 

Liefs,

broken Luna-Brit

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.