Neemt fotoshop de bovenhand?

Gepubliceerd op 20 september 2019 om 17:35

 

Fotoshop, we komen het overal tegen maar welke invloed heeft het op ons als lezer?

Klik eerst op het filmpje hieronder voor je verder gaat met lezen.

 

 

Het is iets dat zelfs zo hard aanwezig is in onze maatschappij dat wij er zelfs niet meer bij stil staan. We stellen ons geen vragen bij het zien van deze perfecte foto’s in magazines terwijl we dit beter wel zouden doen.

 

Fotoshop is ingeburgerd in onze maatschappij, we zien het overal en worden er dagdagelijks mee geconfronteerd. De fotoshop zien we vooral verschijnen in modebladen zoals in één van de bekendste modebladen Elle. Voor Elle is fotoshop de normaalste zaak, het is vanzelfsprekend geworden binnen hun job. Dit zou eigenlijk niet vanzelfsprekend mogen zijn. De vraag is of we zo geen ideale vrouwen gaan creëren die er niet zijn. Over dergelijke vragen maken de modebladen zich niet druk. Zij vinden het namelijk belangrijker dat hun product mooi en aangenaam worden gepresenteerd dan zich te bekommeren over de waarheid achter dit alles. Het doel hiervan is om betere reclame te kunnen maken. “Als het beeld er aangenamer uitziet verkoopt het beter” luidt het. We bedriegen onszelf een beetje met fotoshop, we willen zelf dat het aangenaam oogt maar we zijn er wel tegen dat het fake is. Het is een truc en we trappen er elke keer weer in. Als iets mooi gepresenteerd wordt zet het ons in actie om dit ook werkelijk te gaan kopen.

Er zijn voordelen aan fotoshop maar ook veel nadelen. Het wordt gevaarlijk als we de ideale schoonheid gaan waarnemen als de realiteit. Hierdoor gaan we dit zien als het normale terwijl het alles behalve de waarheid is wat we te zien krijgen. Veel vrouwen gaan zich automatisch vergelijken met deze ideale schoonheden, dit kan voor onzekerheid zorgen bij vele vrouwen.   

Fotoshop is oké als er niet in overdreven word. De belichting aanpassen of leuke effecten toevoegen aan het totaal plaatje is iets anders dan iemand totaal veranderen naar de ideale wereld.                                                

 

De mening van vele anderen is dan weer dat ze vinden dat de illusie moet en mag blijven bestaan omdat wij, de mensen, de werkelijkheid soms niet willen zien. Over deze uitspraak zijn er veel gemengde reacties. Sommige kunnen zich in deze mening vinden en andere spreken het totaal tegen. Ik vind persoonlijk dat de uitspraak langs de ene kant correct is omdat we vaak de werkelijkheid niet willen zien maar dat wil niet zeggen dat het op dit vlak ook het geval is, daarvoor moeten we niet iemand gaan fotoshoppen.

 

Echte schoonheid is nog altijd mooier dan fake schoonheid.

Tot slot is iedereen goed zoals die is!

 

Liefs,

Luna-Brit who got to love her imperfections 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.