Even terug kind willen zijn

Gepubliceerd op 22 mei 2021 om 15:30

Soms wil ik nog eens even dat kleine meisje zijn dat ongeduldig, maar stilletjes naar beneden gaat om te zien of de Sint is langs geweest. Dat kleine meisje dat nog niet wist wat een gebroken hart was en waarvan haar grootste verdriet was dat ze niet verder geduwd werd op de schommel. Dat kleine meisje dat spontaan lachte zonder enige zorgen. Onbezonnen en in een wereld van eigen fantasieën leefde. De tijd waarin ik de reality check nog niet moest afvinken, maar kon blijven dromen.

Ouder worden

Ouder worden is elke keer een stukje van onszelf loslaten van een vorige fase. Je blijft groeien en op een bepaald moment groei je uit een bepaalde fase, kind zijn is daar één van. Dat van het kind zijn is het moeilijkste om los te laten. We willen het allemaal wel eens terug of het even herbeleven. Even terug naar dat leventje zonder zorgen.

 

Beetje heimwee...

We hebben allemaal wel eens heimwee naar onze kindertijd. Wanneer we herinneringen van vroeger ophalen, wanneer we foto's zien van prachtige, nostalgische momenten of wanneer er soms gewoon een bepaalde geur of sfeer ons kan laten terugdenken aan iets toen dat we kind waren. 

 

Hou de kleinere versie van jouw dichtbij, maar klamp je er niet aan vast...

 

Love,

Luna-Brit