Van jezelf houden

Gepubliceerd op 12 november 2018 om 18:47

"Egoïstisch?"

 

De meeste zullen denken dat als je van jezelf houdt dat je egoïstisch bent. Maar integendeel van jezelf houden is belangrijk. Belangrijker dan dat sommige mensen denken...

"Het is moeilijk om jezelf te leren accepteren"

 

Het begint allemaal bij het accepteren en houden van jezelf. Het is iets moeilijk, jezelf accepteren terwijl je toch niet zo tevreden bent met wie je bent. Iedereen voelt zich wel onzeker en de meeste vooral over hun lichaam. Er wordt vaak gedacht dat alleen meisjes die problemen kunnen hebben maar jongens kunnen ook best onzeker zijn over zichzelf en over hun uiterlijk. Jongens laten het minder zien maar het is niet omdat ze het niet laten zien dat ze het niet voelen. Ja het is waar, meisjes zijn meer bezig met hun lichaam en uiterlijk daarom zijn de meeste meisjes onzeker. Meisjes zullen zich ook sneller gaan vergelijken met andere meisjes. De mensen die dat het minste laten zien kunnen wel eens diepe gevoelens met zich meedragen.

 

"Niet 100% jezelf kunnen zijn omdat jij je schaamt voor wie je echt bent"

 

Je bent vaak jezelf niet bij anderen omdat je bang bent hoe anderen over jou zouden denken. Je laat niet alles van je zien omdat je liever niet hebt dat mensen weten wat je minpunten zijn of dat mensen de dingen zien waar jij je voor schaamt.

Eén tip, wees gewoon altijd jezelf. Dus doe je niet anders voor dan je werkelijk bent, want als mensen echt van je houden zullen ze je accepteren zoals je echt bent. Je moet trots zijn op wie je bent want er is maar één persoon zoals jij. Je moet nooit veranderen, je moet jezelf accepteren...Iedereen zou wel dingen willen veranderen maar i.p.v. altijd na te denken over wat je zou willen veranderen aan jezelf zou je ze beter leren accepteren. Niemand is perfect, iedereen heeft zijn minpunten maar ook zijn pluspunten. Probeer je meer te richten op je pluspunten en bouw daarop verder i.p.v. jezelf altijd slecht te laten voelen door te denken aan je minpunten en je daarop te focussen.

De meeste vergelijken zich met anderen en dat is helemaal verkeerd maar we doen het zonder dat we het beseffen. Jezelf gaan vergelijken met anderen kan een slechte raadgever zijn. Het kan gevaarlijk zijn, maar het is begrijpelijk dat we het doen.

"Vergelijken met Social Media"

We vergelijken ons elke dag met andere personen maar we vergelijken ons het meeste met het ideale beeld op social media.      We kijken vaak op naar filmsterren, top modellen, beroemdheden of mensen in het algemeen op social media. Je kent het wel, die foto’s van ‘het perfecte lichaam en het perfecte leventje’ die voorbij komen op jouw Instagram . Stiekem wens je dat je ook zo'n lichaam had. Je vergelijkt jezelf constant met het leven van die personen die zogezegd het perfecte leven leiden. Maar niemand heeft een perfect leven. Na het bekijken van al die foto's ga jij je al snel slecht voelen omdat jij het liefst van al zoals hen zou willen zijn. Social Media is niet altijd waar, er staan veel fake dingen op. De online profielen komen vaak niet overeen met de werkelijkheid. Mensen doen zich heel anders voor op social media. Die foto's die je zie verschijnen zijn dan ook gebaseerd op hun beste momenten. Door Social Media wordt het ideale en perfecte beeld extra in de kijker gezet en gestimuleerd. Daardoor gaan de meeste mensen denken dat dat beeld het "normale" is en zo ook zou moeten zijn. Het kan je naar beneden halen omdat je van jezelf een laag zelfbeeld creëert omdat jij je altijd gaat vergelijken. Maar er is niets mis met een maatje meer. Vaak schamen meisjes zich voor hun lichaam. Niet alleen meisjes die wat voller zijn maar ook heel smalle meisjes. De meeste meisjes die wat voller zijn willen graag in het leven kruipen van een meisje die dun is, maar andersom gebeurt het ook. De meisjes die dun zijn kunnen ook niet tevreden zijn met zichzelf, omdat ze ook graag rondere vormen zouden willen. Of je nu dun bent of een beetje voller, iedereen heeft er mee te maken. Er is niemand die helemaal tevreden is met zichzelf. Meestal is het ook een taboe of is het ongemakkelijk om erover te praten. Maar eigenlijk mogen vetrollen of dikke billen toch geen taboe zijn? Ja tuurlijk sta je er niet mee te showen, want je zou liever anders willen zijn maar het is omdat het ideale beeld zo hard in onze maatschappij aanwezig is dat niemand nog buiten durft te komen als je iets molliger bent dan de anderen. Dus kom er mee naar buiten, want je mag best fier zijn op je lichaam met al jouw 'curves'.

"Grappen die harder aankomen dan je denkt"

 

Soms zullen je vrienden je er mee plagen zonder dat ze eigenlijk weten hoe slecht jij je over jezelf voelt... 

Die vrienden bedoelen het misschien niet zo maar het kan harder aankomen.

Grappen maken over iemand zijn lichaam en uiterlijk ligt altijd gevoelig...

Dus voor dat je grapjes maakt over iemands uiterlijk of lichaam denk dan eerst eens na, want zonder dat je het weet of wilt kan je die persoon echt kwetsen.

 

"Ernstiger dan verwacht"

 

Er zijn meisjes en jongens die het heel diep laten komen, die na een tijd zichzelf heel negatief bekijken. Dan spreken we niet meer over jezelf een beetje vergelijken of het jammer vinden dat je niet een paar kilo's minder weegt. Dan gaat het al vele verder... totdat het heel diep begint te zitten bij sommige mensen. Dan kan het zelfs zover komen dat je een heel laag zelfbeeld hebt, zodat je jezelf begint te haten om de persoon wie je bent of dat je op extreme diëten gaat. Daaruit kunnen zware emoties komen die kunnen leiden tot depressie of zelfmoordgedachten, omdat je niet van jezelf kan houden. Het belangrijkste is dan om erover te praten bij iemand waar jij je goed bij voelt. Maar daar ga ik de volgende keer verder over schrijven... veel mensen hadden gevraagd of ik over depressie en je slecht voelen in je vel zou willen schrijven, dus hier ga ik de volgende keer op verder in een andere blog.

 

Ze zeggen altijd "je moet eerst van jezelf leren houden voor dat je van iemand anders kan houden". Maar het is nu eenmaal makkelijker om van iemand anders te houden dan van jezelf.

 

Ik vind het eigenlijk erg dat mensen zich moeten schamen, tot slot zijn we allemaal mensen met dezelfde gevoelens en dezelfde onzekerheid over ons lichaam. Dus durf ermee naar buiten te komen ook al schaam jij je soms om jouw lichaam of uiterlijk. En stop met je te vergelijken met anderen want zij hebben hetzelfde voor als jou. Het is helemaal niet erg om je te vergelijken of onzeker te zijn zolang het maar gezond blijft. 

Hou van je lichaam en hou van jezelf ❤️

 

Liefs,

Luna-Brit

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.