Mensen geven liefde te snel op

Gepubliceerd op 28 maart 2022 om 12:45

Niemand heeft tijd voor korte relaties of relaties die niets serieus kunnen opbouwen. Als je nog niet klaar bent voor een relatie of om je te binden aan iemand, één tip, begin er dan gewoon nog niet aan. Voor jezelf, maar vooral voor de persoon waarmee je in een relatie zou stappen.

 

Nobody said it would always be easy

Als je als koppel een discussie of ruzie hebt, praat het uit en luister dan ook naar de beide kanten. Soms al eens wat water bij de wijn doen hoort daar bij. Het ligt niet altijd aan de ander, maar het ligt zeker ook niet altijd aan jou. Ben je even niet in de stemming om erover te praten, laat elkaar even en geef elkaar wat tijd.

Maar opgeven doen mensen te snel. Het gaat even niet goed, we maken het uit. We maken de laatste tijd meer ruzies, we passen dan toch niet goed bij elkaar. Het voelt niet meer helemaal zoals daarvoor, we zullen beter ieder onze eigen weg gaan.

Wanneer je voor iemand kiest en je van die persoon houd, geef je niet zomaar op. Je houd van die persoon voor een reden, geef dat niet op omdat het slechter gaat, maar werk eraan. Liefde is nog steeds een werkwoord, het gaat niet vanzelf. Je moet moeite doen en er zijn voor elkaar. Vooral elkaar steunen is belangrijk. Ook al gaat het slechter of lijkt het even niet goed te zitten, geef dat niet zo maar op en herinner je waarom je voor deze persoon bent gevallen.

 

Iemand echt graag zien

Wanneer je echt iemand graag ziet, zal je zien dat je alles langer volhoud. Je zou ervan verschieten hoe lang je jezelf opzij kan schuiven voor de andere en hoeveel je iemand kan vergeven die je graag ziet. 

Wanneer de liefde echt is, zal je hoe dan ook veel langer doorgaan, anders zou je het al lang opgeven en kiezen voor jezelf. 

 

Iemand echt graag zien houd ook in dat je vecht voor die persoon, dat je die niet zo maar kan opgeven en je kost wat kost voor diegene zou gaan. Er wordt voor een reden gezegd: in goede en in slechte dagen. Je kan niet verwachten dat alles vlot gaat elke dag opnieuw. Soms zijn er al wel eens ruzies, irritaties, frustraties... zolang deze opwegen tegen de liefde die je voelt en wat voor een sterk team jullie zijn, is dat allemaal heel normaal. 

 

Volhouden zonder jezelf te verliezen

Volhouden is iets dat je veel meer zou moeten doen, maar te weinig wordt gedaan in een relatie. We zijn precies vergeten wat échte liefde is en dat als we iets echt willen, we daar ook moeite voor moeten doen. Niets komt vanzelf en een relatie al zeker niet. Volhouden kan vaak jezelf op proef stellen, het is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet wanneer jullie door een moeilijke periode gaan en je het gevoel hebt dat jij jezelf aan het verliezen bent. Volhouden betekent niet dat wanneer niets jou nog gelukkig maakt, je toch moet blijven. Tot op een bepaald moment moet je een grens opstellen voor jezelf, anders ga je eronder leiden. 

 

Keuzes

De moeilijkste keuze die we moeten maken is of we blijven doorgaan of kiezen om onze eigen weg te gaan. Het is niet de bedoeling dat je er zelf onder door gaat of jezelf gaat verliezen door in een relatie te blijven zitten die jouw voor blok zet. Wanneer je alles hebt geprobeerd moet je aan jezelf ook kunnen toegeven dat het genoeg is geweest. Dat toegeven is vaak nog het meest confronterende van allemaal. 

Ik ben ervan overtuigd dat er na moeilijke periodes ook terug mooie komen en dat wanneer je opnieuw probeert het terug kan werken. Ik vind vooral dat we dat te weinig doen, maar daarmee wil ik niet zeggen dat je altijd moet blijven doorgaan. 

 

Maar onthoud gewoon dat je niet alles zomaar opgeeft omdat het even niet dat is wat het zou moeten zijn. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.