Het gevoel van liefde

Gepubliceerd op 25 januari 2019 om 19:30

Liefde 

 

Liefde valt niet precies uit te leggen in woorden. Er zijn oneindig veel woorden die het omschrijven maar wanneer je het voelt zijn er niet genoeg woorden voor. Voor sommige dingen zijn er nu eenmaal geen woorden... en liefde is één van die dingen.

Liefde laat ons voelen dat we leven, liefde maakt ons hoe we zijn. Liefde is belangrijk, we hebben het allemaal nodig. Liefde is noodzakelijk in ons leven.Want eerlijk, wat zouden we zijn zonder liefde?

 

Liefde is iets speciaal maar vooral ook ingewikkeld. Zelfs het meest ingewikkelde dat er is.De liefde is één van de mooiste dingen in het leven maar ook hetgene dat ons het meeste kan kwetsen. Het kan ons geluk brengen maar het kan ons ook laten breken. Het is niet persé de liefde dat ons breekt maar de liefde van de persoon die we het liefste zien.

Het zijn de personen die we liefhebben en waar we van houden die ons het meeste kwetsen. Dit komt omdat liefde echt is... en wat echt is doet pijn. Zoals gewoonlijk is niet alles alleen maar negatief over liefde want het zijn ook de mensen die het leven vele waardevoller maken door de mooie momenten die we delen.

 

Liefde is niet iets dat we zo maar kunnen vastpakken en voor altijd kunnen vasthouden. Liefde moet je vinden en tegenkomen maar soms ook kunnen loslaten... Hoe je het ook draait of keert, liefde is en blijft een werkwoord, je moet eraan werken. We hebben allemaal liefde in ons en we willen dat het liefst van al, allemaal kunnen delen met iemand. Maar soms neemt de liefde een andere wending, liefde kan je plots kwijt geraken wanneer je het niet had verwacht. Liefde kan dus ineens weg zijn maar vergeet niet dat het ook ineens kan komen.

Het is een gevoel dat we niet kunnen uitdrukken want liefde begrijp je nu eenmaal pas als je het echt voelt. 

We zullen de liefde nooit helemaal begrijpen... liefde is een mysterie en al een raadsel op zich dat we proberen op te lossen en te begrijpen.

Liefde kun je met niets anders vergelijken. Het is een apart gevoel. Het gevoel van lief te hebben is geweldig. 

De liefde is soms zo overweldigend en dan weer stil...

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.