Positieve mindset hebben, makkelijk gezegd!

Gepubliceerd op 8 oktober 2023 om 12:24

Je hoort er zo veel over, maar wat is nu juist een state of mind? 💭

Wel, jouw state of mind is simpelweg de manier waarop je denkt en vanuit welk perspectief 👀 je naar alles kijkt. 

Logisch dat er dan ook een positieve⚡️en een negative 🌧️ state of mind is. Of het nu positief of negatief is, het heeft gevolgen voor hoe je je dagelijkse belevenissen ervaart.

 

Wat bepaalt jouw state of mind?

Een bepaalde state of mind heb je voor een stuk al van jezelf, maar het wordt ook gecreëerd door factoren uit je omgeving en hoe jij je voelt. 

 

Het heeft veel te maken met hoe je je mentaal en emotioneel voelt op een bepaald moment. Daarom kan je state of mind ook wel eens schommelen. Als jij jou gelukkkig en veerkrachtig voelt en een positieve kijk hebt, kunnen uitdagingen in kansen veranderen. Terwijl een negatieve kijk, wanneer jij je slecht voelt of last hebt van veel stress😣, de mooie kanten kan verduisteren. 

 

Het hebben en behouden van een positieve 'state of mind' is dus niet altijd makkelijk. Allerlei invloeden van buitenaf, negatieve gevoelens, pijnlijke gebeurtenissen of moeilijke situaties maken het ons daar erg lastig in.

 

En ook, wie kan er nu altijd positief rondlopen? Soms is het even een kutdag of zie je het even niet meer. Die dagen, tijden mogen er ook zijn. Een positieve state of mind hebben wil dus niet zeggen dat jij je niet eens slecht voelt of dat je alles niet eens negatief mag bekijken. Soms is dat er gewoon en dan moet je het er ook gewoon even laten zijn. 

 

Het is pas wanneer je alleen maar negatieve gedachten hebt en je constant verwikkeld zit in een slecht gevoel dat je aan je state of mind moet en kan werken. Een positieve state of mind creëren voor jezelf geeft jou een krachtige tool om uit die spiraal van constante negativiteit te stappen.

 

Hoe verander je jouw state of mind?

Het vergt bewuste inspanningen, zoals even stilstaan bij jezelf en je eigen welzijn verbeteren. Ons denken omdraaien doen we niet zomaar en de spiraal van negatief denken voeden we soms onbewust. We kunnen onszelf in een negatieve 'state of mind' brengen door zelfkritiek, te veel stress en constant vergelijken met anderen. Het gebeurt vaak automatisch en zoals ik al zei, deze gevoelens zijn er en die kan je niet zomaar ineens opzij schuiven wanneer het slechter gaat. Daarom is het belangrijk om je bewust te zijn van je gevoelens, van deze patronen en te werken aan het cultiveren van een positieve 'state of mind'. 

 

Makkelijker gezegd dan gedaan hè? Dat is het ook, daarom hier een aantal dingen die jou op weg kunnen helpen👇🏻

 

🤍Begin met het herkennen van wanneer je negatief aan het denken bent. Wees je bewust wanneer je dit aan het doen bent en probeer het te doorbreken.

🤍Vraag jezelf af of ze echt waar zijn. Zijn jouw gedachten wel de waarheid? Of zijn ze gebaseerd op een angst of iets wat zou kunnen zijn? Ga in dialoog

      met je gedachten en probeer ze om te praten. Het klinkt misschien wat gek, maar stel ze in vraag.

🤍Schrijf op of denk aan iets waar je die dag dankbaar voor bent. Het leert je kijken naar de kleine dingen en het laat je realiseren dat dat er ook is.

🤍Wat was vandaag een win? Hoe klein het ook is. Ik zeg maar iets, je bent niet de hele dag in je bed blijven liggen, ook al had je echt geen energie of zin.

🤍Positieve affirmaties: het komt goed, ik kan dit, ik ben het waard, ik ben rustig. Ook al geloof je het op dat moment niet, zeg ze luidop en herhaal deze        

      dagelijks. Affirmaties misleiden je hersenen omdat jouw hersenen geloven wat ze herhaaldelijk binnen krijgen.

🤍Omring jezelf door mensen die je motiveren en vermijd mensen die meegaan in je negatief denken. 

🤍Focus op wat goed gaat. Je kan op dat moment misschien op niets komen, maar kijk eens in het nu. Er zal vast iets zijn dat goed gaat. 

🤍 Lees positieve verhalen, posts, boeken, artikels. 

🤍Luister meer naar muziek die je kan helpen en die je een beter gevoel geeft. Probeer te zwaar geladen muziek te vermijden die je nog meer laat wentelen in

      dat gevoel. 

🤍 Blijf niet tussen die vier muren zitten. Sta eens op, wandel wat rond. Spreek af met een vriend of vriendin. Verzet je gedachten. Hierdoor doorprik je die

       bubbel van gedachten en geeft het je een meer opgelucht gevoel. Geef jezelf de ruimte.

🤍Doe iets dat jou in het hier en nu kan plaatsen. Iets wat jou rust en veiligheid brengt. Dit kan voor iedereen anders zijn, voor sommige zijn dat

      ademhalingsoefeningen, voor andere muziek opzetten.

Veel liefs,

Luna-Brit die ook nog altijd werkt aan haar positieve state of mind

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.