Internationale dag van de vrouw

Gepubliceerd op 8 maart 2020 om 16:05

 

 

STAND UP FOR EACH OTHER! ONE VOICE CAN NEVER BE HEARD, TOGETHER WE STAY STRONG! TOGETHER WE GOT A STRONG VOICE TO REACH OUR GOAL!

-Luna-Brit

 

DEZE DAG STAAT IN TEKEN VAN DE VROUW, NIET OM ZE STERKER TE MAKEN WANT ZE ZIJN STERK, ELK OP HUN MANIER. OP DEZE DAG WILLEN WE DAT DE WERELD DEZE STERKTE OP DEZELFDE MANIER WAARNEEMT! 


8 maart, een dag om onze aandacht nog eens te vestigen op de solidariteit en de strijdbaarheid van vrouwen over heel de wereld. Veel vrouwen strijden tot op de dag van vandaag nog altijd voor hun eigen stem en rechten. Rechten die vanzelfsprekend zouden moeten zijn, maar helaas toch niet het geval is.
Daarom is 8 maart een belangrijke datum voor vele vrouwen, waar elk jaar opnieuw de rechten van de vrouw worden aangehaald.


De situatie tegenover vroeger heeft al een serieuze vooruitgang gemaakt maar toch blijft de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw iets dat sterk aanwezig is in de maatschappij.

Man en vrouw zijn niet gelijk, ja oké, er is een verschil tussen man en vrouw maar we zijn wel gelijkwaardig!


In ons land is de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw met de jaren fel verbeterd, jammer genoeg is dat niet het geval in andere landen. Vaak hebben vrouwen geen stem, geen gehoor en niet de rechten die ze verdienen.


We worden beoordeeld gewoon omdat we een vrouw zijn? Op basis van ons uiterlijk? Onze positie?

 

Datgene waar de vrouwen voor strijden zou vanzelfsprekend moeten zijn, daarom denken we vandaag ook aan de vrouwen die dag in dag uit strijden om overal gelijke rechten voor vrouwen te kunnen realiseren. Zodat vrouwen gelijk zijn aan mannen en vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen.

 

Man en vrouw allebei eerlijk behandelen is toch niet moeilijk zou je denken? Toch wel. Overal ter wereld strijden vrouwen om dit te bereiken! 

 

De strijd van vrouwen is iets dat al lang leeft, daarom steunen en herdenken we op deze dag deze strijd van vrouwen, die ze al 100 jaar leveren.

 

Het feminisme

 

Het feminisme is ook een belangrijk en een niet te vergeten element op deze dag. Feministen zijn overal aanwezig en strijden en ondersteunen andere vrouwen die dit ook doen. Samen willen ze hun doel bereiken, vrouwen die gelijkwaardig zijn aan de man en hiervoor erkenning krijgen. Samen staan ze sterk en hebben ze een sterkere stem om zich te laten horen! 

Soms hebben mensen een verkeerd beeld van "het feminisme" maar het enige dat ze willen bereiken is dat de vrouw haar welverdiende plaats krijgt in de maatschappij. Ze zijn feministen maar voor de duidelijkheid, ze haten geen mannen of willen geen betere plaats krijgen dan de man.

Als we kijken naar het verleden van de vrouw komen we verschillende zaken tegen die niet instemmen met de rechten waar de vrouw nu recht op heeft, jammer genoeg nog niet in alle landen. Er is een verbetering te zien maar toch blijft het sterk aanwezig...

Vrouwen strijden niet alleen tegen de ongelijkheid maar ook tegen het geweld door mannen. Een groot aantal vrouwen op deze wereld worden nog altijd gewelddadig behandeld door hun man, die macht hebben over hen. Vaak is de vrouw een bezit van haar man en worden de rechten van de vrouw afgenomen. Dit willen we tegengaan door te blijven vechten voor onze positie en wie we zijn.

 

Beoordeeld worden gewoon omdat we een vrouw zijn?

 

Het is niet eerlijk, hoe vrouwen worden beoordeeld op basis van hoe ze eruit zien en hoe ze zijn. Het is niet eerlijk dat vrouwen niet goed genoeg zouden zijn in een job dat volgens de normen alleen voor mannen zou zijn. Vrouwen worden onderschat terwijl we juist een kracht hebben zitten in ieder van ons. Wij als vrouw, zijn sterk en mogen fier zijn op wie we zijn.

 

Wij, vrouwen, zullen en moeten elke dag blijven vechten voor onze positie in de maatschappij. Het is nog altijd niet simpel om een vrouw te zijn maar samen staan we sterk en zullen we blijven evolueren.

 

Ps : Happy women's day for all of you!💕

 

Liefs,

Luna-Brit

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.