Het lukt even niet...

Gepubliceerd op 13 november 2022 om 12:18

Soms wil het gewoon niet lukken. Alles lijkt vierkant te draaien en er komt niet veel uit. Wees op die momenten dan gewoon niet te streng voor jezelf. Den éne dag is den andere ni, zeggen ze dan.

Het is soms moeilijk voor ons als mens om ons neer te leggen bij wat er allemaal niet aan het lukken is. Ons toch maar willen forceren en koppig blijven verder doen omdat we kost wat kost willen dat het ons toch lukt. Maar soms gaat dat gewoon niet, soms lukken bepaalde dingen even niet en dat is helemaal oké. Laat het los, zet je even aan iets anders of verzet je gedachten even. Door je vast te klampen aan het idee "Ik moet dit vandaag doen of dit moet ik gedaan krijgen" en "Waarom lukt dit niet en waarom is het nu zo zoals het loopt?" geraak je meer en meer gefrustreerd. Je boeit je op, je wordt soms kwaad op jezelf en dat heeft natuurlijk nog meer het omgekeerde effect. Soms is loslaten alles wat je moet doen. Daarna kan je weer ontspannen of vol energie verder.

Het is normaal dat je niet altijd evenveel goesting, energie of inspiratie hebt. We kunnen niet 24/7 verwachten van ons brein dat het bruist van alles en nog wat. Soms heeft het ook een off-day en dan moeten we dat accepteren. Even rust geven, geen aandacht aan besteden of gewoon even niets doen kan zoveel meer doen dan je onnodig te verplichten om verder te gaan. Zo kan je er terug met een frisse kijk op kijken en er aan beginnen.

 

Forceer jezelf niet, het zal wel komen,

maar alles heeft soms tijd en rust nodig, ook jij.

 

Liefs,

Luna-Brit

IT

IS

OKAY

IF

IT'S

JUST

NOT

GOING

WELL

RIGHT

NOW.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.