Positiviteit halen uit een gebroken hart

Gepubliceerd op 25 maart 2019 om 17:25

Welke reden dan ook, een gebroken hart doet altijd pijn.

Ik heb het al eens gehad over een gebroken hart in een andere blog maar deze keer wil ik focussen over de positiviteit die je er kan uithalen na een gebroken hart te hebben nadat je relatie is beëindigd.

Makkelijker gezegd dan gedaan zal je denken…  

 

We weten allemaal hoe diep we in de put kunnen zitten nadat onze relatie is verbroken. Maar eenmaal dat je door die periode heen bent ga je inzien dat er ook positiviteit uit te halen valt. 

Dit ga je natuurlijk nog niet denken wanneer je nog maar net in de periode zit van een gebroken hart. Het is één van de moeilijkste periode waar je dan doorga, vooral als alles zo goed verliep en beloftes werden gemaakt die zoveel goeds in het vooruitzicht stelden. Maar nu is je relatie voorbij en zul je jouw gebroken hart en je liefdesverdriet een plek moeten geven om het daarna te kunnen accepteren en verder te gaan.

 

Een gebroken hart heeft iedereen ooit al wel eens gehad, zelfs meerdere keren. Het is dan ook geen wonder waarom er zoveel over word geschreven. We herkennen ons er allemaal in en het doet dan ook deugd om er met iemand over te kunnen praten. We hebben allemaal de behoefte om begrepen te worden. Of we nu afgewezen zijn of zelf een einde aan de relatie hebben gemaakt, er is altijd sprake van opgekropte emoties. Bij liefdesverdriet is het belangrijk om weer zo snel mogelijk energie te krijgen en er positiviteit uit te halen. 

 

Maar eerst ga je door verschillende fases door moeten om terug die positiviteit terug te krijgen.

Bij een gebroken hart ga je altijd door verschillende periodes.

Dus voor dat je positiviteit kan halen uit een gebroken hart ga je hele moeilijke fases en periodes door en dat is ook normaal want je moet je tijd nemen om het verdriet te verwerken. Liefdesverdriet moet iedereen verwerken op zijn of haar eigen manier. Het is een proces waar iedereen door moet, allemaal op een verschillende manier maar we voelen allemaal hetzelfde verdriet. Sommige verwerken en doorgaan alle fases in een korte periode en andere doen er dan weer wat langer over. Hoe lang het duurt voor dat je over je gebroken hart heen bent is verschillend van persoon tot persoon. Liefdesverdriet kan soms een hele grote impact hebben en dat maakt het moeilijk om er terug uit te geraken en terug positief in het leven te staan. Als je nu eenmaal iemand echt graag ziet is het moeilijk om dit los te laten.

 

De periode van een beginnend gebroken hart

 

De periode waar je net een gebroken hart hebt of net in het liefdesverdriet beland bent ga je door een hele moeilijke periode. 

Als eerste gaat het voelen alsof het de realiteit niet is. 

Bij deze fase dringt alles nog niet echt goed door en dus besef je nog niet dat je te maken hebt met een gebroken hart.

Je ontkent dat dit het einde is en houd jezelf voor dat alles weer snel inorde zal komen.

Dat is heel normaal, je wilt het niet loslaten en houd je nog vast aan het idee dat het niet voorbij is.

 

De periode waarin het is doorgedrongen...

 

Wanneer het is doorgedrongen dat het echt voorbij is stort je een beetje in. Je gaat je vragen beginnen stellen en soms met woede te maken hebben waarom dit zo moet gebeuren, waar het is fout gegaan, enz. Je gaat met duizenden vragen zitten worstelen net zoals je alle scenario's gaat overlopen over hoe het anders had kunnen gelopen. Je gaat beginnen nadenken over hoe het had kunnen zijn.

Nadat je het beseft dat het moment is gekomen dat het definitief gedaan is ga jij jezelf afsluiten en tijd alleen willen doorbrengen. Je gaat het gevoel hebben dat niemand je begrijpt hoe jij je nu voelt.

 

 

Gevoel van depressie

 

Je kan uiteindelijk het gevoel van een depressie ervaren terwijl je niet eens een depressie hebt.

Dat komt omdat je tot het besef bent gekomen dat de relatie voorbij is en dat het niet meer zal terugkomen.

In deze fase duurt het langste en is de moeilijkste om door te komen. In deze fase is het belangrijk om te praten, zo weet je dat je niet alleen door deze fase moet.

Het kan zelfs zo pijnlijk en zo intens zijn dat je het gevoel van realiteit soms verliest.

Dat je jezelf een beetje kwijt geraakt en vast zit alsof alles stilstaat en jij ter plaatsen blijft worstelen met de gevoelens die je hebt. Het aanvoelt alsof je vast zit en niet meer weet wat te doen. Maar een gebroken hart is er maar niet voor altijd.

Je weet dat er ook een einde aan komt aan deze periode.

 

 

Accepteren 

 

Als laatste ga je het beginnen accepteren. Hier ga je het een plaats beginnen  geven en het stilletjes aan kunnen loslaten. Je gaat het in zien en nemen zoals het is en nadat je dat hebt gedaan ga je weer verder gaan en ook beseffen dat je hier weer iets hebt bijgeleerd...

Je gaat stilletjes aan je beter in je vel voelen

 

De klik maken

 

Op een gegeven moment ga je een klik kunnen maken. Je hebt alle fases doorgaan en hebt heel diep gezeten maar zodra je uit deze periodes bent uit gekomen en terug jezelf hebt gevonden ga je merken dat je een nieuwe start hebt genomen...wanneer je het stilletjes aan een plaats hebt kunnen geven en het eindelijk hebt kunnen loslaten, dat is de moment dat je het aanvaard en vanaf nu verder kan gaan.

 

Je gaat op een gegeven moment een klik kunnen maken waardoor je daarna weer sterker in je schoenen staat en ook weer positief bent.

Hoe diep je ook hebt gezeten, je haalt er daarna zoveel energie uit.

 

 

Er is meer dan alleen een gebroken hart in het leven.

 

Met een gebroken hart ben je geneigd te vergeten dat er ook nog andere mensen in je omgeving zijn. Je vergeet dat er ook nog andere dingen in je leven zijn buiten het gebroken hart waar je nu mee zit.  

Jouw focus ligt namelijk in deze periode bij jezelf. Je bent zo hard bezig met hoe jij jezelf hier moet uitkrijgen dat je soms andere mensen verwaarloosd. Het is dus belangrijk dat je geleidelijk aan je probeert te focussen op andere dingen. 

Je gaat beginnen beseffen dat het leven rond veel meer draait dan een gebroken hart. Je gaat je terug meer focussen op de dingen waar je gelukkig van word. 

 

Na alles

Na dat je alles bent door gegaan ga je beseffen dat je er niet alleen een gebroken hart hebt aan overgehouden maar ook positiviteit.

Door elke gebeurtenis dat je hebt meegemaakt en elk gebroken hart waardoor je bent gegaan zal je er sterker uitkomen.

Het heeft je zowizo iets geleerd, uit elk gebroken hart leer je.

Het leert je om te vechten voor iemand maar ook om iemand te kunnen loslaten, hoe moeilijk dat ook lijkt. 

Ergens zou je diegene dankbaar moeten zijn die je met een gebroken hart heeft achtergelaten want het leert je om verder te gaan, vallen en terug leren rechtstaan in het leven.

Je word er wijzer van, je leert hoe je in de toekomst dingen moet aanpakken en geloof me je zal het anders aanpakken dan dat je ervoor deed.

 

Neem alles terug bij elkaar en ga voor een nieuwe start!

 

 

Liefs 

x Luna-Brit x

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.