JIJ

Gepubliceerd op 16 september 2019 om 18:25

 

Het klinkt misschien wat vreemd maar alleen jij weet hoe het voelt om jij te zijn.

 

Alleen jij weet hoe jij jezelf voelt.

 

Vrienden kunnen je wel kennen en weten waarbij jij je goed voelt en waarbij niet maar zullen nooit 100% weten hoe jij je voelt.

Dat wil niet zeggen dat ze totaal niet weten hoe jij je kan voelen, ze herkennen misschien wel je situatie maar het is echter moeilijk om te weten hoe iemand zich echt voelt, laat staan dat je dit “perfect” kan weten.

Dus sommige zullen jou ongetwijfeld wel goed kennen als persoon maar zij weten vaak niet hoe jij je werkelijk voelt wanneer je alleen bent.

Want iedereen houdt zich wel eens sterk of zet een glimlach op gedurende de dag en laat pas de tranen wanneer we alleen zijn. Iedereen heeft zijn eigen probleempjes, geheimen en gevoelens die we vaak niet laten zien.

Ook al hebben we allemaal wel vrienden of iemand die we vertrouwen waar we mee kunnen praten maar ze zullen nooit 100% begrijpen wat je echt voelt. We kunnen het zo precies mogelijk proberen uitleggen maar het is moeilijk om iemand volledig uit te leggen hoe jij je voelt, daar zijn gevoelens soms iets te complex voor.

 

Over jezelf praten of nadenken is niet egoïstisch

 

Over jezelf praten of over jezelf nadenken is helemaal niet egoïstisch. Het is juist belangrijk om eerst te ontdekken wie je bent en wat jij echt wilt.

Soms weten we nog niet helemaal wie we (willen) zijn of wat we nu eigenlijk zouden willen of moeten doen. Dat is heel normaal, we gaan allemaal opzoek naar onszelf en naar wat we willen in het leven. Daarom is het belangrijk om soms eens stil te staan bij jezelf.

 

Jezelf veranderen? Ik dacht het niet!

 

Je moet jezelf nooit veranderen gewoon omdat iemand vindt dat je niet goed bent zoals je bent want dat is die persoon niet waard. Laat je daardoor niet naar beneden halen want niemand is perfect! We maken allemaal wel eens fouten. Blijf altijd dicht bij jezelf want je hoeft niet te veranderen voor iemand, integendeel.

JIJ bent JIJ en dat is juist hetgeen dat jou uniek maakt dus waarom zou jij jezelf veranderen?  Je anders voor te doen dan dat je eigenlijk bent? De versie te zijn van jezelf waar jij je niet comfortabel in voelt? Soms verstoppen we onszelf te veel uit angst wat anderen van ons zouden denken maar wees gewoon jezelf! De mensen die je graag zien zullen je nemen zoals je echt bent.

Wees altijd jezelf wat er ook gebeurt, je mag best onzeker zijn over jezelf maar besef wel dat je perfect bent zoals je bent! Wees trots op de persoon die jij bent! Ieder heeft zijn eigen talent, al is het maar iets klein. Laat je nooit wijsmaken dat je het niet waard bent want jij bent het waard. Zoals jou is er maar één en dat maakt je zo speciaal, dat is jouw kracht.

 

Doe altijd waar jij je goed bij voelt en durf ook eens te denken aan je eigen geluk. Wat maakt JOU gelukkig? Wat zou JIJ willen? Wat wil JIJ doen?

Alleen jij kunt de keuzes maken die jij wilt maken. We worden natuurlijk altijd wel beïnvloed door de mensen rondom ons en ook de keuzes die we maken worden daardoor beïnvloed. Maar blijf jezelf en ga alleen voor de dingen die jij wilt en niet omdat iemand anders wilt dat jij dat doet, durf ook eens aan jezelf te denken.

 

Just be you!

 

Liefs x

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.