Tweestrijd

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 om 12:00

De tweestrijd tussen je hart en je hoofd is misschien wel de moeilijkste die er is. Je gedachten weten heel veel, maar je hart voelt heel veel. Dat die twee kunnen botsen is geen verbazing.

 

Kijk naar de liefde als goed voorbeeld. Je kan zoveel voelen voor iemand, maar tegelijk weten dat het je al pijn heeft gedaan. Je kan weten dat een beslissing goed is, maar tegelijk voelt er toch iets verkeerd. Je kiest voor een opleiding die gemakkelijker en beter gaat gaan, maar daarvoor verlaat je de gedachten om te gaan doen wat je wou doen en dat kan wringen. Tweestrijd is wanneer je hart en hoofd het niet eens zijn met elkaar. Eén van de twee kunnen kiezen zou gemakkelijk zijn, maar hoe weet je op welke je moet vertrouwen? Luister je naar wat je weet of naar wat je voelt? 

 

Het antwoord lijkt niet in een eenvoudige formule te liggen, maar eerder in het vinden van een balans tussen deze twee innerlijke kompassen. Soms moet je rationeel redeneren en vertrouwen op je verstand, op wat je weet dat het beste is voor jou op lange termijn. Andere keren is het belangrijker om naar je hart te luisteren, naar wat je passievol beweegt, naar wat je vreugde en vervulling brengt.

 

In de zoektocht naar antwoorden is het belangrijk om te reflecteren, om ruimte te creëren voor introspectie. Soms is het moeilijk om te weten wat te doen. Het is als zoeken in het donker, proberen de juiste weg te vinden. Maar panikeer niet, soms moet je gewoon even stilstaan, even ademen en naar binnen kijken. Het antwoord zit misschien al wel in jou, maar heeft het tijd nodig om naar de oppervlakte te komen.

 

Geef jezelf de tijd en ruimte om te voelen wat goed is voor jou.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.