Wat is liefde in een relatie?

Gepubliceerd op 10 november 2018 om 20:30

Waar voldoet echte liefde aan en wat maakt van een relatie een goede relatie?

 

Er zijn natuurlijk kenmerken die bij elke relatie nodig zijn zoals goede communicatie, plezier maken samen, elkaar steunen en kunnen vertrouwen, enz.

Maar andere zijn weer heel persoonlijk, je hebt mensen die in een relatie wel of niet klef zijn, elkaar vaak of weinig willen zien, alles samen willen doen of toch een beetje afstand willen...

Maar één ding is zeker als jullie andere ideeën hebben of andere dingen verwachten van een relatie gaat het niet werken of toch heel moeizaam zijn.

Je mag best verschillen van elkaar, tuurlijk, jullie hoeven het niet altijd eens te zijn met elkaar over bepaalde dingen maar ik zou toch nadenken om verder te gaan als je niet krijgt in een relatie wat je eigenlijk wilt of naar op zoek bent.

Wie denkt dat een perfecte relatie bestaat zonder ruzies die heeft het serieus mis want een relatie heeft altijd zijn ups en downs. Een relatie gaat nooit vanzelf, je moet er tijd in steken en er moeite voor doen. Liefde is absoluut elkaar steunen, blij zijn voor elkaar, tijd samen besteden en door dik en dun elkaar steunen en helpen. Maar liefde wilt niet zeggen dat jij jezelf moet wegcijferen voor de ander. Je moet vooral jezelf blijven in een relatie en je niet anders beginnen voordoen dan jij je werkelijk voelt. Durf te zeggen tegen degene waar je van houdt, wat je niet leuk vindt of wat je dwars zit. Want als je altijd je gevoelens blijft wegschuiven omdat je bang bent voor de andere zijn reactie dan ga jij je na een tijd slecht voelen en misschien wel eens de keuze maken om de relatie te stoppen. Dus praat er altijd over, alleen op die manier kunnen moeilijkheden opgelost worden...en kunnen jullie verder gaan. Ruzies of discussies hoeven niet altijd slecht te zijn of slecht af te lopen, je kan er samen ook sterker uit komen als koppel. In een relatie moet je ook kunnen toegeven dat je fout zat.

"Vertrouwen en eerlijkheid is het belangrijkste in een relatie"

 

Er is één ding dat ik het belangrijkste vind in een relatie en dat is vertrouwen. Een relatie zonder vertrouwen is voor mij als een fuif zonder goede muziek. Het is misschien niet te vergelijken maar zonder goede muziek geen goede fuif en dus zonder vertrouwen geen goede relatie. Als je altijd maar moet denken of piekeren over wat je partner zou doen als jij er niet bent dan weet je al dat je hem/haar niet voor de 100% kunt vertrouwen en het dus de verkeerde richting aan het uitgaan is. Je gaat je verschillende scenario's inbeelden en na een tijdje ga jij je heel onzeker voelen in je relatie. Je moet hem/haar kunnen vertrouwen en elkaar trouw blijven. Als er ooit iets zou gebeurd zijn waarvan je spijt hebt zeg het dan eerlijk. Niet alleen vertrouwen is belangrijk maar ook eerlijk kunnen zijn tegen elkaar is een belangrijke factor.

 

"Onzekerheid en jaloezie is helemaal niet zo erg"

 

Je moet nu niet meteen gaan denken dat je relatie niet goed zit als je onzeker bent. Het is heel normaal om onzeker te zijn en bang te hebben dat je partner/lief op iemand anders zal verliefd worden of zich meer zou aangetrokken voelen tot andere meisjes of jongens.

Dat is ook een beetje jaloezie dat daarbij komt kijken, jaloezie is gezond in een relatie zolang het geen obsessie word. Versmacht de andere niet en geef hem/haar ook de vrijheid die ze nodig hebben. 

Als je in een relatie zit mag je niet verlangen van de ander dat die constant bij jou zal zijn of de hele tijd stuurt, je partner/lief heeft ook nog een leven buiten jou en jullie relatie. Je moet accepteren dat het in een relatie normaal is om allebei ook nog een apart leven te hebben en dus ook elkaar de vrijheid geeft om te doen wat zij graag doen.

Maar onzeker zijn of jaloers zijn is een teken dat je elkaar graag ziet.

 

Kortom liefde blijft een werkwoord.

 

Liefs,

Luna-Brit

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.