Wie is er voor diegene die er altijd is?

Gepubliceerd op 5 juni 2021 om 14:35

Wie luistert er naar de luisteraar?

     

   Wie praat er met degene die altijd advies geeft?

   

     Wie is er voor de persoon die er altijd is voor anderen?

 

We vergeten soms deze “sterkere” personen. Het lijkt alsof ze het wel redden en zichzelf er weer uit zullen halen. Dat ze alles onder controle hebben omdat ze zo sterk zijn en ze het aankunnen. Vergeet niet dat de sterkere ook soms iemand sterk nodig hebben. Dat de luisteraar die altijd luistert ook een luisteraar nodig heeft. Dat degene die alles wilt oplossen ook op momenten een oplossende en helpende hand nodig heeft. Dat de persoon die zoveel liefde geeft, ook liefde nodig heeft. Dat degene die het allemaal wilt lijmen, het zelf ook nodig heeft om gelijmd te worden.

 

Het is niet omdat deze personen het kunnen geven aan andere,

dat het zo makkelijk is voor hen

om het aan zichzelf te geven.

 

Wie is er voor diegene die de helpende hand biedt maar het nooit zelf krijgt aangeboden?                                

 

De personen die vaak de andere helpt, kan zichzelf niet diezelfde helpende hand bieden. Dat de kracht die ze geven aan andere ook wel eens opgeraakt. Dat ze positief ingesteld zijn en ze altijd positief advies geven, wil niet zeggen dat ze hun positiviteit niet eens kunnen kwijt geraken. 

 

Soms kan het lijken aslof niemand het ziet of niet wilt zien. Dat ze denken dat je sterk genoeg bent en jij jezelf weet te redden, maar zelfs jij hebt soms even iemand nodig die er net op dezelfde manier is als jij voor hen. Er zullen wel vrienden zijn die je zien, die weten wat je allemaal doet en die er ook zijn voor jou. Maar op sommige momenten kan het zo aanvoelen dat je er uiteindelijk toch alleen voor staat en op dat moment alles bij elkaar komt en het lijkt alsof er niemand voor je is terwijl jij er wel altijd bent voor andere.

 

Niet terugkrijgen wat je geeft

 

Waar jij langer opblijft om naar iemand te luisteren, gaan zij slapen. Waar jij tijd voor hen maakt, zeggen zij dat ze even geen tijd hebben. Waar jij luistert naar hen, praten zun door je heen over hun eigen problemen. Het voelt alsof jij altijd er maar moet zijn en jij het maar moet begrijpen, maar jij niet terugkrijgt wat je geeft. En het gaat niet over compensatie, maar het gaat over meer dan dat. Het gaat over er voor elkaar zijn wanneer die persoon je het meeste nodig heeft. Het gaat niet over bij elkaar in het krijt staan of te zeggen van ik doe dit nu voor jou dus jij moet dit nu ook wel terugdoen. Het gaat om spontaan en uit liefde te luisteren, advies te geven en er gewoon te zijn, hoe vaak dan ook. Maar ja, het moet inderdaad van twee kanten komen.

 

Vergeet jezelf niet

 

Door iedereen te willen helpen en altijd klaar te staan, vergeten we onszelf. We zijn druk bezig met andere hun problemen en hoe we kunnen helpen, dan te denken aan onze eigen problemen. Meestal willen we eerst ervoor zorgen dat de ander zich goed voelt... ik kan wel wachten denken we dan. Neem ook voldoende tijd voor jezelf, you are the person you need to put first.


If you are a fixer, don't forget to fix yourself. 

 

 

Love,

Luna-Brit

 

Bijpassende song

Brent Morgan - The fixer


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.