Vriendschappen voor het leven, bestaan ze of niet?

Gepubliceerd op 6 november 2018 om 20:15

Ja, echte vriendschappen bestaan, maar zijn die voor het leven?

 

De meeste vriendschappen hebben een mooi begin, maar helaas ook een einde. Soms eindigen vriendschappen door een ruzie of soms groeien vrienden gewoon uit elkaar.

Ik heb al veel vriendschappen achter de rug, maar nooit hadden ze hetzelfde einde. Sommige vrienden lieten mij in de steek, soms werd ik vervangen voor iemand anders, maar soms groeiden we uit elkaar zonder ruzie of zonder dat er ooit iets was gebeurd. Ik kan niet zeggen dat het geen echte vriendschappen waren, want in de periode dat we beste vrienden waren, voelde het aan als een echte band.

 

Fake vriendschappen 

 

Fake vriendschappen bestaan natuurlijk ook. Soms denk je dat iemand je beste vriend is en je hem/haar kan vertrouwen, maar degene waarvan je dat denkt, zijn misschien wel de eerste die achter je rug roddelen.

Er zijn natuurlijk ook uitzonderingen, sommige gaan op hun 50 jaar nog op stap met hun beste vriendinnen van op de middelbare school. Het zijn er niet veel maar er zijn echte vriendschappen. Je hoeft niet veel vrienden te hebben, ik heb liever één beste vriend/vriendin die ik 100% kan vertrouwen dan super veel vrienden die soms zitten te roddelen of er niet altijd voor me zijn wanneer ik het moeilijk heb. Ik heb het moeilijk om mensen te vertrouwen, omdat al veel zogezegde "beste vrienden" tegen mij hebben gelogen en achteraf gezien toch niet zo'n goeie vrienden waren. Maar je weet nooit wanneer je een echte vriendschap hebt of niet. Zelf geloof ik niet in vriendschappen voor het leven, ik zie zoveel vriendschappen eindigen waarvan ik het nooit had verwacht. Vrienden, beste vrienden of gewoon mensen in het algemeen zullen altijd komen en gaan in je leven. Zelfs wanneer je denkt dat je beste vriend/vriendin je beste vriend/vriendin zal blijven, kan het vroeg of laat wel eens gedaan zijn met de vriendschap. Het liefst van al zou ik de personen waar ik het meeste van houd voor altijd in mijn leven willen houden. Maar soms moet je loslaten en aanvaarden dat sommige mensen weggaan uit je leven, hoe moeilijk dat ook is.

Misschien is dat wel makkelijker gezegd dan gedaan. Ik kreeg het vaak als advies dat ik het moest loslaten en moest verder gaan. Iedereen zegt altijd "ach, je maakt wel nieuwe vrienden" of "ander en beter" maar sommige mensen vergeten dat je ook een gebroken hart kan hebben van een beste vriend/vriendin die je kwijt bent. Het hangt van situatie tot situatie af, als jullie echt alles samen deden en alles vertelde aan elkaar dan kan het moeilijk zijn als je terug denkt aan al die mooie momenten. Dat maakt het moeilijk om het te verwerken. Als de vriendschap ineens weg is, van alles naar niets, kan het als een klap aankomen maar als je uit elkaar groeit gaat het langzaam. Dan beginnen jullie langzaam minder te praten, afspreken, bellen enz en dan als jullie nauwelijks nog contact hebben komt het minder hard aan en is het makkelijker om te verwerken omdat je het zag aankomen.

 

Eén ding wil ik jullie zeker zeggen het is inderdaad pijnlijk maar ga door, als die vriend/vriendin geen moeite doet voor jullie vriendschap dan is die het zeker niet waard.

De beste vriendschappen verliezen...het hoort gewoon bij het leven.

Dus ja,  echte vriendschappen bestaan maar dat wil nog niet zeggen dat die voor altijd zijn.

Wees voorzichtig met je hart.

Geniet van elke vriendschap die je hebt want uit elke vriendschap leer je wel iets, of die nu blijvend is of niet.

 

Laat me zeker weten of jij je hier in kan terugvinden en laat jou verhalen en ervaring achter die jij al met vriendschappen hebt gehad.😊

 

Groetjes,

Luna-Brit

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.