Mijn leven is van mij

Ken je dat, dat mensen precies in jouw plaats bepalen wat je moet doen of welke mening je moet hebben. Ik ben het beu, dat bepaalde mensen zoveel te zeggen hebben over mij en doen alsof ik minder ben dan hen zoals leerkrachten en andere volwassenen. We moeten altijd maar braaf knikken en instemmen met wat de leerkracht of een volwassene je zegt, luisteren zal je toch moeten. Pas op, ik heb respect voor andere, maar ik verdien net evenveel respect en heb net zoveel recht om iets te zeggen als hen. Respect heeft niets te maken met leeftijd of status. 

Lees meer »

Je leven onder controle krijgen

Ze zeggen dat je jouw eigen leven voor een groot stuk zelf in handen hebt en dat jij alleen kan beslissen wat je doet. Ja, aan de ene kant is dat inderdaad zo. Niemand kan beslissen in jouw plaats. Zoals altijd volgt er een maar, ons leven gaan we nooit helemaal onder conctrole kunnen hebben. Dit is soms iets lastig omdat de meeste dat wel zouden willen. Soms wordt je geleefd door je leven zelf en de gebeurtenissen die erin plaatsvinden. We kunnen dus gewoon weg niet alles onder controle hebben. We kunnen nooit weten wat er nog zal komen en veranderingen komen vaak te pas en te onpas. 

Lees meer »