Langzamer leven

Gepubliceerd op 18 november 2022 om 10:22

We leven in een wereld van rushen, rushen, rushen..

Alles moet snel gaan, maar soms mag het allemaal ook wel eens wat langzamer. Ook al rent iedereen rond je heen, respecteer je eigen tempo.

 

We moeten het druk hebben om succesvol te zijn

Snel leven geeft een indruk van succes, maar vaak lopen we onszelf voorbij. Door in die cirkel van routine te blijven lopen is er geen plek meer voor jezelf. Je hoeft niet snel te gaan om het gevoel te hebben dat je iets doet of bereikt. Vele dingen lopen we voorbij in die rush, we zouden meer moeten stilstaan bij wat we doen en waarnemen. Het verdient aandacht, zonder dat we er als een gek voorbij rennen. 

We hebben altijd maar de drang om productief te moeten zijn 24/7. Wel, dat gaat gewoonweg niet. Wanneer je dan tot zo'n moment komt dat het inderdaad niet gaat, voelt het direct aan als falen. Falen, dat is het juist niet. Het is jouw lichaam dat aangeeft om rust te nemen, want geloof me, alles snel willen doen is allesbehalve tijdswinst. Af en toe rust nemen, een stop-moment inlassen doet veel meer dan telkens tegen die klok te racen. Door eens een pauze te nemen, krijg je nieuwe energie en andere invalshoeken en dat brengt je zoveel verder. 

 

De rush van het leven bepaald door de maatschappij

We laten ons zo snel onder druk zetten door allerlei aspecten. Vooral dan door de maatschappij, want die beslissen toch tot welk plaatje je moet behoren? Onzin. Al die druk om tot het plaatje toe te behoren, laat ons in versnelling gaan. Een versnelling die ons afstand laat nemen van wat écht belangrijk is. Sta eens stil bij de kleine dingen, de mensen rond je heen en waaraan je op dit moment écht nood hebt.

Ah, je weet nog niet wat je gaat doen later? Denken jullie nog niet aan kinderen?

Ook het gevoel van alles op een bepaalde tijd te moeten voltooien in je leven wordt ons hard opgelegd. Daarmee bedoel ik alle facetten in je leven, zoals afstuderen, je rijbewijs halen, alleen gaan wonen, een carrière opbouwen, een gezin stichten,... Laat ons dat allemaal toch op ons eigen tempo doen. Waarom is het raar dat een koppel nog niet denkt aan kinderen op hun 27? Waarom is het raar dat wanneer je afstudeert, je nog niet meteen weet welke job je wilt of welke verdere carrière je wilt uitbouwen? Of dat het ongewoon is dat je nog geen vaste vriend of vriendin hebt tegen je 23? Er wordt zo'n druk opgelegd vanuit de maatschappij dat we tegen een bepaalde leeftijd iets specifiek moeten bereikt hebben. Zo verkeerd vind ik. Alles zal wel komen hoe jij het aanvoelt en wanneer het moment er juist voor is. 

 

Sta hier af en toe wat meer bij stil, je gaat jezelf hiermee een ontzettende deugd doen. Laat je niet afjagen door wat de maatschappij je influistert, je hoeft niet mee te gaan in hun ritme, maar in dat van jezelf.

 

Liefs, 

Luna-Brit 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.