Ik wil leven in het heden, niet in het verleden

Gepubliceerd op 25 oktober 2020 om 13:00

 

Leven in het verleden. Het is iets waar bijna iedereen al ervaring mee heeft gehad. Zeker de mensen (waaronder mezelf) die het moeilijk hebben met veranderingen te accepteren en het loslaten van bepaalde gebeurtenissen.

Wanneer je verleden nog steeds invloed heeft op het heden, blijf je eigenlijk leven in het verleden omdat je bepaalde dingen niet kan loslaten en dus blijft meenemen naar jouw toekomst. Het is dan ook moeilijk om specifieke dingen los te laten als deze een grote invloed hebben gehad op je leven.

 

Leven in het verleden, het legt zichzelf eigenlijk al uit.

 

Iedereen heeft een verleden. Sommige hebben een iets makkelijker dan een ander. Het leven kan ons vaak serieus parten spelen. Het is daarom niet altijd even makkelijk om over bepaalde gebeurtenissen heen te geraken die zich hebben voorgedaan. Wanneer er veel gebeurd is in je leven en het een grote invloed heeft gehad, kan het heel moeilijk zijn om dit los te laten en niet mee te nemen naar de toekomst.

We verwerken al die dingen op onze eigen manier en op ons eigen tempo. Dit kan soms lang duren. Sommige hebben wel jaren nodig om echt over iets heen te geraken. Daarom dat de meesten op zoek zijn naar een nieuwe start en willen beginnen met een schone lei. Dat is vaak de beste manier om het verleden los te laten en zich volledig te focussen op hun toekomst.

 

 

Blijven “hangen” in het verleden, het kan best wel slecht zijn, om het zo te zeggen. Daarbuiten voelt het heel ambetant omdat je precies blijft stilstaan en niet vooruit geraakt. Het kan je namelijk weerhouden om voluit voor je toekomst te gaan omdat de dingen uit je verleden je hierin tegenhouden. Je wilt dit stoppen, dat kan alleen wanneer jij een punt zet waar je nu komma's blijft zetten. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd maar het is de confronterende waarheid die we niet altijd onder ogen willen zien. Soms willen we onszelf gewoon te hard vastklampen aan de dingen die we missen.

Vaak kunnen we er gewoon niets aan doen. Wanneer je iemand bent verloren, kan je dit niet zomaar eventjes verwerken en weer door gaan. Het heeft tijd nodig om dit te verwerken en het heeft namelijk een grote invloed als iemand dierbaar plots wegvalt uit je leven. Dit kan je blijven achtervolgen omdat je er steeds mee geconfronteerd wordt dat die persoon er niet meer is. Dit kan ook even goed het geval zijn als er niemand gestorven is maar je wel mensen bent verloren als vrienden of de liefde die je kwijt bent geraakt.

Kortom het is voor iedereen anders en we hebben allemaal onze eigen situatie waar we moeten mee dealen. Het is natuurlijk niet altijd even makkelijk om je verleden los te laten wanneer dit nog  in je hoofd blijft zitten en je er steeds nog aan denkt in je huidige leven.

 

Liefs,

Luna-Brit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verleden loslaten is als een stukje van jezelf achterlaten dat toen gebroken is.

 

- eLBee Community

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.