Mijn leven is van mij

Gepubliceerd op 11 juni 2021 om 14:20

Ken je dat, dat mensen precies in jouw plaats bepalen wat je moet doen of welke mening je moet hebben. Ik ben het beu, dat bepaalde mensen zoveel te zeggen hebben over mij en doen alsof ik minder ben dan hen zoals leerkrachten en andere volwassenen. We moeten altijd maar braaf knikken en instemmen met wat de leerkracht of een volwassene je zegt, luisteren zal je toch moeten. Pas op, ik heb respect voor andere, maar ik verdien net evenveel respect en heb net zoveel recht om iets te zeggen als hen. Respect heeft niets te maken met leeftijd of status. 

Mijn leven moet van mij zijn. Alleen ik kies wat en hoe. Ik geloof in wat ik doe, daarvoor heb ik geen mening nodig van iemand anders. Ik kan gerust op mijn eigen benen staan, laat alles maar op mij afkomen. De pijn en problemen zal ik zelf wel doorstaan. Ik zal met mijn hoofd tegen de muur lopen, maar dat zal ik dan zelf wel ontdekken. Niemand, maar dan ook niemand zal ik ooit mijn leven laten bepalen. Nooit zal ik over mij heen laten lopen. Dat is een belofte die ik met mezelf maak. 

Soms heb ik te vaak mijn mond gehouden. Dan wou ik zeggen waar het op staat, maar dan toch weer niet. Veel te vaak heb ik stilletjes geluisterd en ja geknikt, terwijl ik soms tegendraads wou tegenstemmen en zeggen wat ik wou. Daarin zal ik geen fouten meer maken want niemand zal mij ooit nog intomen of betuttelen.

 

I'm born with a mouth, so I will speak. 

 

♥  Luna-Brit


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.