Body positivity

Gepubliceerd op 15 mei 2020 om 17:20

 

Body positivity. Het is geweldig. Toch blijft het nog steeds een taboe. Toch blijven meisjes zich schamen voor hun onzekerheden en hun lichaam. Ook al is er veel body positivity (wat ik trouwens alleen maar aanmoedig), veel meisjes durven zich niet bloot te geven aan de wereld. Letterlijk en figuurlijk dan. Er zullen altijd judgy mensen zijn die toch altijd wel iets op te merken hebben en die vinden dat jij niet voldoet aan hun "perfecte" plaatje. Deze mensen zijn zelf niet perfect en hun innerlijk al zeker niet als ze zulke dingen zeggen. DE grootste reden waarom ze dat doen is omdat ze zelf onzeker zijn en zich dus op die manier willen verweren tegen hun eigen zwaktes. Laat je dus niet doen door deze mensen. Ze zijn ver van beter dan jou. Het gaat er ook niet om wie beter of mooier is. Gewoon jezelf zijn, want iedereen is uniek op hun eigen manier. Zoals jou is er maar één en dat is juist jouw sterkte.

 

Vergelijk jezelf dus niet met iemand want er is niemand zoals jou. Het is begrijpelijk dat we onszelf vergelijken maar vergelijk jouw behind the scenes niet met een glorie moment van iemand anders. We worden er elke dag mee geconfronteerd met het zogezegde ideale beeld. Op social media, magazines, op straat, posters en noem maar op. Onze maatschappij geeft zo veel aandacht aan het ideaal beeld dat wanneer we iets of wat buiten het plaatje vallen, we direct gaan twijfelen aan onszelf en onszelf niet durven te tonen. De wereld moet beginnen inzien dat niemand perfect is en dat een maatje 36 niet het ideale hoeft te zijn.Je bent anders dan alle andere. You’re one of a kind en wees daar maar trots op! 

 

Iedereen is mooi op zijn eigen manier. Iedereen heeft wel onzekerheden...die streamen die je zo lelijk vindt als je een short draagt. Vetrollen die maar niet weggaan hoe hard je ook probeert. Proberen om in de meest beste positie te gaan zitten aan het strand zodat het niet opvalt. Huidvlekjes of sproetjes die je het liefst wegwerkt met foundation maar er telkens toch weer doorkomen. Cellulitis die duidelijk zichtbaar is wanneer je gaat zitten. Het zijn allemaal dingen die ons onzeker laten voelen en die we het liefst willen verbergen. Maar ik vind dat je daar trots op mag zijn, je bent wie je bent en je mag gezien worden. Je imperfecties maken je juist wie je bent. Je onzekerheden laten zien is de grootste sterkte dat je ooit kan laten zien. We zijn allemaal maar mensen en dus niet perfect. Dat hoeft ook totaal niet.

 

So show your body, because it's beautiful the way it is!✨

 

Liefs,

Luna-Brit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.