FARAO EMS

Gepubliceerd op 1 juli 2023 om 13:07

Emanoel Nascimento Borges aka FARAO EMS, een hele mond vol, maar dat past bij hoeveel er te vertellen is over dit gepassioneerde en optimistisch talent.

Veelzijdig, dat is het perfecte woord om hem te omschrijven, maar dat kom je nog allemaal te weten. 

Benieuwd naar het inspirerende verhaal van Emanoel Nascimento Borges aka FARAO EMS?

 

Hoe is Emanoel als persoon?

 

Een optimist tot en met als je het mij vraagt

Hij geniet van alles dat op zijn pad komt. Positief of negatief. Tegenslagen horen bij het leven en is hij al vaak tegengekomen, maar telkens draait hij het om in iets positief en sterk. Dat is juist zijn sterkte. "Tegenslag? Zwakte? Nene, een levensles en een sterkte." Zo gaat hij ook om met negatieve commentaar. Dat werkt averechts bij hem. Je raakt hem niet en al zeker niet met zinloze woorden. Het geeft hem juist extra kracht, dus thanks to all the idiots on the socials ;) Hij zet negatieve commentaar om, de sterkste vorm van zelfzekerheid als je het mij vraagt. Het geeft hem de extra motivatie om te blijven doorgaan en hen het tegendeel te laten inzien. 

De sfeermaker 

Sociaal is hij zeker, hij houdt van contact met mensen en al zeker wanneer hij nieuwe mensen kan leren kennen. In name ook zijn fans. Hij is een extravert iemand, in het begin misschien wat rustiger, maar eens hij je helemaal toelaat zie je de spontane, grappige entertainer in hem opkomen. Hij is gemaakt om mensen te entertainen. Hij maakt dan ook de sfeer binnen de groep, hij houdt er dan ook van om vrienden bij elkaar te brengen. Hij voelt direct aan welke mensen echt matchen met zijn energie en dat maakt dat hij weinig mensen écht in zijn dichte kring laat. Liever door de juiste, maar door weinig mensen omringd dan door veel mensen. Hij gaat voor relaties die iets kunnen bieden, die iets kunnen opbouwen en waar liefde en respect centraal staat. 

 

Trots met overtuiging

Trots zijn is iets wat veel mensen niet genoeg zijn op zichzelf, maar bij Emanoel is dat zeker niet het geval. Hij is trots op zijn talent en op wie hij is geworden, maar tegelijk weet hij ook wat zijn zwaktes en imperfecties zijn. Dat is juist wat die trots zo krachtig maakt. Nog trotser is hij op zijn evolutie die hij doorheen de jaren heeft gemaakt. Het pad dat hij heeft afgelegd, daar kan ik alleen maar met bewondering naar luisteren. Het project waar hij het meeste trots op is, is zijn eerste échte album. Nascimento, wat een knaller is dat! Een heel persoonlijk album vol eerlijke en krachtige verhalen. Het gaat over het begin van alles, van zijn geboorte tot de persoon die hij is geworden en die hij nog aan het worden is. Zijn reis van Brazilië tot hier, de aanpassing waar hij door moest en hoe dit hem heeft gevormd. 

Het nummer Mini Mensen is mijn ultieme favoriet en ook hij houd het meeste van dit nummer. Dit ligt hem het dichtste bij z'n hart. Het gaat over het verhaal dat hij als kind heeft ervaren tijdens de periode waar zijn ouders scheidden. Mijn hart breekt, omdat dit vanuit zijn kinderhart geschreven is. De boodschap en het doel van dit lied gaat door merg en been. Kinderen worden vergeten in zo'n situatie, vertelde hij mij.

Laat dit ook mee de reden zijn waardoor hij is begonnen met muziek schrijven en maken op zijn 18-jarige leeftijd. Hij is natuurlijk benieuwd naar de reactie van zijn ouders.


Zijn boeiende levensvisie & mindset

 

No stress, take it easy

Van stress heeft hij geen last. Voor zijn eerste optreden had hij misschien wel stress, maar wie is nu niet nerveus als je iets voor de eerste keer doet? Alles vloeit spontaan uit hem, geen plaats voor stress, enkel genieten doet hij tijdens het brengen van zijn eigen geschreven nummers. Ook op privé vlak heeft hij geen last van dat stress beestje. Alles op het gemakske en we zien wel. Hij heeft iets nonchalant rond hem hangen dat ervoor zorgt dat hij dit niet aantrekt.

Een georganiseerde chaoot

Hij leeft in the moment, soms verloopt het wat chaotischer, maar dat zit weer mooi in balans met de organiserende kant. Afwisseling is belangrijk, daarom is het de perfecte combo van impulsief zijn en het nemen zoals het komt en plannen. Hij bewondert dan ook mensen die een vaste routine hebben en elke avond op hetzelfde uur gaan slapen, maar langs de andere kant houdt hij ook

van in the moment te leven en eens iets impulsief te doen. Dat kan vaak tot de meest toffe en verrassende momenten leiden. Een georganiseerde chaoot kan je hem misschien noemen ;)

Een boogschutter voor iets

Hij gelooft dat een talent een gave is die je hebt gekregen, maar dat je dit talent zelf moet verder bouwen en ontwikkelen. "Met talent alleen kom je er niet, je hebt moed en lef nodig, maar vooral inzet en doorzettingsvermogen." Wel laten het die eigenschappen zijn die Emanoel perfect omschrijven. Aan doorzettingsvermogen geen tekort, opgeven staat er bij hem niet in. Hij zal blijven doorzetten tot wanneer hij bereikt heeft wat hij voor ogen heeft. 

Grootste missie

Zijn grootste passie over het algemeen is het brengen van een verhaal dat iets betekend voor anderen. Andere mensen raken, steunen en

inspireren, dat is waar hij het allemaal voor doet. Verbinding staat centraal hierbij, zowel de verbinding die hij wil voelen met zijn fans als dat hij mensen wil verbinden doormiddel van zijn muziek en teksten. 

Grootste kracht & motivatie

Wat is zijn grootste motivatie? Vooral zijn vrienden en familie, hij houdt ervan om hen trots te maken op wat hij doet. Ook het traject dat hij in zijn leven al heeft afgelegd is een grote inspiratiebron geweest, waarbij vooral de hele aanpassing om van Brazilië naar België te komen. Al had hij weinig last om zich aan te passen, de taal had hij snel onder de knie en hij voelde zich hier dan ook snel thuis. Ik vroeg hem wat zijn favoriete plek was in België, zonder enige twijfel zei hij Antwerpen. Dat is zijn thuisstad, zijn habitat. In deze bruisende stad woont hij samen met zijn vriendin, ondertussen zijn ze drie jaar samen. 

 

Zijn toekomstvisie

Hij streeft voortdurend naar verbetering, zowel op het gebied van zang als acteren. Zijn grootste prestatie is het resultaat van hard werken en vastberadenheid. Zijn droom? Festival headliner worden, optreden in het Sportpaleis en internationaal doorbreken met zijn warme Braziliaanse en Portugese muziek. Ook is het een droom om mee te spelen in een Netflix serie en film. Wie weet wat de toekomst brengt?

In de toekomst wil hij mensen kracht geven en heeft hij plannen om het side project genaamd "Lizard Buddies" nog meer op de kaart te zetten, waarbij de opbrengst naar kansarme kinderen gaat. Anderen inspireren en helpen staat in alle aspecten centraal in zijn leven. Hij probeert op zo veel verschillende manieren mensen te helpen en zelf ben ik helemaal weg van dit project. Ga zeker zelf eens een kijkje nemen op https://lizardbuddies.be 

 


Hoe het is begonnen

 

Met een reden

Op jonge leeftijd ontdekte hij zijn talenten al, hij wist al wat hij wou doen. Hij kon altijd al goed schrijven, een uitlaatklep waarbij hij zijn verhaal kon neerpennen vanuit zijn hart. Ook aan gevoel voor ritme had hij geen tekort, dat heeft er altijd al in gezeten. 

Op zijn 18de is hij muziek beginnen maken voor de fun, niet met de intentie om er echt bekend mee te worden. Acteren stond toen nog heel ver weg, dat bestond nog niet in zijn wereld. Net toen de muziek een grotere rol had in zijn leven, geraakte hij geblesseerd toen hij 21 was, wat niet zo'n goed nieuws was voor zijn andere passie, voetbal. Toeval? Dat denk ik niet. Daarna kwamen er plots veel opportuniteiten en kansen op zijn pad. Niet veel daarna kreeg zijn muziek een boost en kwam er ook nog iets anders op zijn pad, namelijk acteren.

 

Autodidact 

Zelf heeft hij geen muziekopleiding gevolgd. Het is een passie, altijd al geweest. Hij is dus gewoonweg begonnen.

Gewoon doen is dan ook zijn motto.

Ook voor zang en acteren heeft hij geen opleiding gevolgd. Het zit allemaal gewoon in zijn bloed. Voor voetbal heeft hij wel een opleiding gevolgd, maar ook hier zat dat talent er al in. Kiezen tussen deze drie is dan ook onmogelijk. Ze zijn alle drie zo complementair. Het geeft veel afwisseling en dat maakt het boeiend vindt hij. 

 

Langzaam maar zeker

Op 8-jarige leeftijd is hij begonnen met voetballen, één van zijn grootste passies. Zijn kinderdroom was dan ook om profvoetballer te worden. Tot hij toen gekwetst geraakte. Na zijn blessure kwamen de volgende vragen in hem op: 'Wat als voetbal wegvalt?', 'Ik heb mijn muziek wel, maar wat is er nog verder?'.

Toen kwam hij de oproep tegen die mensen castten om mee te spelen in een gloednieuwe serie. Wel laat die serie niet minder dan #LikeMe zijn. Hij schreef zich er voor in met het gedacht 'wat is de kans'. Het was eerder met het gedacht van 'waarom ook niet, de kans dat ik het al haal...' 

Gelanceerd als een raket

Maaarrr dat switchte helemaal om, want hij kreeg effectief de rol voor Dennis. Hij kroop in de rol van de bad guy die kwam binnengelopen in het derde seizoen van de reeks. Niet veel later deed hij auditie voor een rol in PANNA. Ook die rol kreeg hij. Ze waren opzoek naar iemand die ook kon voetballen, dus dat ging hand in hand samen. Dit is meteen ook zijn favoriete rol geweest om te spelen omdat deze rol het dichtste bij hem lag als persoon. De meeste zullen hem misschien kennen van zijn rol in de telenovelle 'Lisa' als Arthur. Tot zijn verbazing werd hij hier zelf voor gecast, hij had indruk gemaakt, dat was duidelijk! Deze rol is de grootste challenge geweest. Het personage Arthur is het tegenovergestelde van al wat Emanoel is, wat het moeilijk maakt om je helemaal te kunnen inleven. "Toch lukte het om dit naturel en spontaan te doen."

Hoe doet em 't toch?

Je denkt misschien wel "Hoe doet hij het allemaal toch?" Wel dat heb ik mezelf ook vaak afgevraagd tijdens onze babbel. Het kan allesbehalve gemakkelijk zijn om alles altijd even goed in te kunnen plannen, zeker met een carrière die niet stopt vanaf je éénmaal thuis bent. Opnames tot 's avonds laat, schrijven aan nieuwe nummers, scripts vanbuiten kennen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

"Soms is het moeilijk te combineren, zeker wanneer je graag ook dingen gaat doen met je vrienden en graag tijd spendeert met je vriendin. Wel geven en nemen, houdt alles hier in balans."

Nog meer appreciatie

Tijd maken voor de mensen die belangrijk zijn zal hij blijven doen, in de mate dat dit mogelijk is. Want 24u? Dat zijn toch maar weinig uren in een dag hé? Toch weet hij dit allemaal goed in te plannen in zijn leven. Hij vindt het vaak jammer dat hij niet meer tijd kan spenderen met de personen die hij graag ziet, maar ik kan je verzekeren dat wanneer hij er is, zijn vrienden, familie en natuurlijk zijn vriendin des te meer genieten van zijn aanwezigheid. Dat maakt dat ze de tijd met elkaar nog meer appreciëren en er nog intenser van genieten. 

 

Even tot rust 

Thuis. Dat is de plek waar het masker van FARAO EMS en al zijn personages afvalt. Zijn safe spot waar hij 100% zichzelf is en zich vertoeft in zijn habitat. Een veilig plekje om ongestoord te doen wat hij wil. Na lange draaidagen kan ik me inbeelden dat het echt fijn thuiskomen is in die oase van rust tussen die hectische planning door.


A little word of advice

Hij heeft één belangrijk advies voor jong talent: trek je niet te veel aan van commentaar, maar durf gewoon te doen! 

Hij gelooft sterk in zelfkennis, het kennen van je zwaktes en sterktes, en het niet te streng zijn voor jezelf. Met een mantra om liever te falen dan niet te proberen, leeft FARAO EMS naar zijn passie en moedigt hij anderen aan om hetzelfde te doen.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.